Farkas Örs: a magyar egészségügy jobban felkészült, mint sok más országé Európában

Megosztás/Share

2020. október 19. – 11:42

A magyar egészségügyi rendszer felkészült a koronavírus-járvány második hullámára, és az adatok szerint a kelet-európai országok egészségügye az uniós átlag felett teljesít – mondta a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) szóvivője hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Farkas Örs elmondta, a magyar egészségügy járványkezelési képessége is jobb, mint a nyugat-európai országoké. Hangsúlyozta, hogy a magyar egészségügyi rendszer a járvány első hullámában szerzett tapasztalatok alapján felkészült a második hullámra, és most – bár a megbetegedések száma a többszöröse a tavaszi adatoknak -, kevesebben halnak bele a koronavírusba.
Hozzátette, mindenki, akinek arra szüksége van, megkapja a megfelelő ellátást a második hullámában, és ha kell – az igényeknek megfelelően – bővítik az egészségügyi kapacitásokat.
Arra a felvetésre, hogy az emberek már belefásultak a járványban, azt mondta, mára mindenki környezetében lehet olyan, aki fertőzött, ezért be kell tartani a távolságtartási, a maszkviselési és a higiéniai szabályokat.

MTI 2020. október 19.

Megosztás/Share

Forrás: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/farkas-ors-magyar-egeszsegugy-jobban-felkeszult-mint-sok-mas-orszage-europaban