Szabó országos csúcsot döntött a Duna Arénában

https://24.p3k.hu/app/uploads/2020/10/szabo-szebasztian-1024x576.jpg
Megosztás/Share

Hosszú Katinka csapata, az Iron a London Roar mögött a második helyen végzett a Duna Arénában zajló Nemzetközi Úszóliga második mérkőzésén. A harmadik a DC Trident, a negyedik az Aqua Centurions lett, írja az MTI.

A rövidpályás verseny második összecsapásán a magyarok közül Szabó Szebasztián nyújtott fantasztikus teljesítményt, ugyanis 50 méter pillangón saját országos csúcsából 13 századot faragva 22.00 másodperces idővel nyert (úszása itt nézhető meg), míg 100 méter gyorson 46.62 másodperces egyéni rekorddal lett harmadik – ez alig marad el Kozma Dominik 46.50-es országos csúcsától.

Hosszú Katinka 200 méter pillangón és 400 méter vegyesen is győzött, előbbin Verrasztó Evelyn (Aqua Centurions) 5., utóbbin 7. lett. A háromszoros olimpiai bajnok még 100 méter vegyesen indult, ahol negyedikként végzett. Verrasztó Dávid (Iron) 400 méter vegyesen nyert, 200 méter pillangón 5., Burián Katalin (Aqua Centurions) 100 méter háton 8. lett.

Az ISL-sorozatban egy fordulóban egyszerre négy csapat küzd egymással. A lebonyolítás szerint minden csapatban 12 férfi és 12 női úszó vehet részt egy viadalon, de két-két további versenyző is bevethető váltókban. Egy számban klubonként két úszó versenyez, a helyezések alapján pontokat kapnak a csapatok, így alakul ki a végső sorrend. Az egyéni számokban 9, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 pontot lehet szerezni alapvetően – ugyanakkor ha valaki bizonyos előnnyel nyer, akkor pontokat rabolhat a többiektől –, míg a váltók dupla szorzóval járnak. Az úgynevezett csillagszóró futamban pedig – amelyben az 50 méter gyorsot egymás után háromszor kell leúszniuk a versenyzőknek, de mindegyik végén feleződik a mezőny – akár triplázni is lehet.

A sorozat második szezonja a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött, összesen tíz csapat részvételével végig a Duna Arénában zajlik. A Magyarországra érkező sportolóknak az amerikai sportligákhoz (NHL, NBA) hasonlóan amolyan buborékban kell élniük. Tíz fordulót rendeznek az alapszakaszban, ezt követi az elődöntő és a döntő.

Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

Megosztás/Share

Forrás: https://24.hu/sport/2020/10/19/isl-duna-arena-szabo-szebasztian-hosszu-katinka-iron/