Egy malajziai fogorvos a TikTokon mutatta meg, mennyi fogkrémet kellene valójában használnunk

https://24.p3k.hu/app/uploads/2020/10/how-much-toothpaste-you-need-viral-tiktok-doctorgao5-5f801d14977c3__700-e1603110788137.jpg
Megosztás/Share

A TikTok már jó ideje elég népszerű a fiatalok körében, de mostanra a különböző szakemberek számára is vonzóvá vált, hiszen rövid videókban érdekes, ugyanakkor könnyen emészthető információkat és tippeket közvetíthetnek.

Dr. Gao Jye Teh malajziai fogorvos az év elején a koronavírus-járvány miatti karantén miatt kezdett el TikTokozni. A Buzzfeednek elmondta, a TikTok lapozgatása közben rájött, hogy az apró darabokra szedett információk könnyen megjegyezhetőek és érthetőek. Így jutott eszébe, hogy terjeszthetné a fogászati ​​tudatosságot.

A legnézettebb videója eddig hatmillió megtekintésnél jár, ebben azt ecseteli, hogy mennyi fogkrémet kellene használnunk.

Először megmutatja, hogy a reklámokban mennyi fogkrémet tesznek a fogkefére, majd utána azt is, hogy valójában milyen kevés is elég lenne.

@doctorgaoAre you using the right amount of toothpaste? ##dentist ##dental ##dentistry ##tiktokguru ##youngcreators ##learnontiktok ##edutok ##teeth ##foryou

♬ Mad at Disney – salem ilese

Szerinte a túl sok fogkrém használata a legnagyobb kárt azoknál a gyermekeknél okozza, akiknek felnőtt fogai még az íny alatt fejlődnek. A károsodás az enyhe elszíneződéstől a foltokon át a szuvasodásig terjedhet.

Megosztás/Share

Forrás: https://24.hu/otthon/2020/10/20/malajzia-fogorvos-fogkrem/