Harmadik terminál épülhet Ferihegyen

https://24.p3k.hu/app/uploads/2020/10/d_kos20171114017-e1603186671119-1024x576.jpg
Megosztás/Share

Nem tett le az új terminál megépítésről a Budapest Airport, mindehhez elegendő a pénzügyi háttér – tudta meg az Mfor a Budapest Airport Zrt.-től (BA). A portál szerint ezzel közvetve cáfolták, hogy készek lennének megválni a repülőtéri üzemeltetéstől.

A BA a kormánnyal megállapodott egy fejlesztési tervről. Ebben benne van az új terminálépület megépítése, a repülőtér környezetének és meglévő épületeinek teljes felújítása, egy úgynevezett közlekedési csomópont kialakítása (ahová a tervezett vasúti pálya is befutna), továbbá a parkolási lehetőségek kibővítése.

A fejlesztések összértéke az egymilliárd eurót is meghaladhatja.

A BA elismerte ugyanakkor, hogy a járvány miatti súlyos forgalmi csökkenés a fejlesztési és beruházási tervek felülvizsgálatára kényszerítette a céget. Ferihegy forgalma a Budapest Airport becslése szerint az őszi és téli hónapokban 90 százalékkal esik majd vissza az utasforgalom a tavalyi szinthez képest. Emiatt kétszáznál több embert elküldhet a cég.

Október elején írta meg a Bloomberg, hogy egy magyar érdekeltségű cég érdeklődik a reptér üzemeltetése iránt. A Jellinek Dániel által vezetett Indotek Csoport közleményben ismerte el, hogy zajlanak ilyen tárgyalások.

Kiemelt kép: MTI / Koszticsák Szilárd

Megosztás/Share

Forrás: https://24.hu/belfold/2020/10/20/harmadik-terminal-epulhet-ferihegyen/