Informatikai hiba miatt nem teljes adatokat közölt kedden a járványról tájékoztató oldal

Megosztás/Share

444 Hírlevelek

Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Kedd délelőtt tartotta szokásos „tájékoztatóját” az operatív törzs, melynek legelején Müller Cecília országos tisztifőorvos rögtön azután, hogy ismertette az elmúlt 24 órában regisztrált új fertőzöttek számát, ami reggel a hivatalos tájékoztató oldalra is felkerült, közölte, hogy ez az adat valószínűleg nem teljes.

Az egyik egyetem ugyanis jelezte, hogy informatikai problémák miatt nem érkeztek be teljes körűen az adataik a Nemzeti Népegészségügyi Központhoz, így ezeket az adatokat majd csak ma fogják feldolgozni, és a holnapi statisztikákban fognak megjelenni.

A tisztifőorvos részleteket nem közölt, de mivel egyetemi adatokról van szó, így vélhetően az elvégzett tesztek, illetve az ezek révén regisztrált fertőzöttek számát érintheti az informatikai hiba. 

Kedden a járvány kezdete óta a legtöbb egy nap alatt regisztrált halálesetet jelentették be Magyarországon, összesen 38 ember vesztette életét a vírus miatt. A kórházban lévők száma 1960-ra, a lélegeztető gépen lévők száma 197-re nőtt. 

Kapcsolódó

Megosztás/Share

Forrás: https://444.hu/2020/10/20/informatikai-hiba-miatt-nem-teljes-adatokat-kozolt-kedden-a-jarvanyrol-tajekoztato-oldal