Megpróbált megszökni a dán feltaláló, aki a tengeralattjáróján gyilkolt meg egy újságírónőt

Megosztás/Share

Járvány hírlevél

A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Egy bombával fenyegetőzve megpróbált megszökni a börtönből Peter Madsen dán feltaláló, a tengeralattjárós gyilkos, de az életfogytiglanra ítélt férfit elfogták.

A szökési kísérlet hírét elsőként az Ekstra Bladet című lap közölte kedden, publikálva egy rövid videofelvételt is, amelyen egy rendőrök által megállított férfi látható egy kerítés előtt.

Fotó: NILS MEILVANG/AFP

Az újság úgy értesült, hogy a Kim Wall svéd riporternő meggyilkolásáért és feldarabolásáért elítélt Madsennek egy nála lévő állítólagos bomba felrobbantásával fenyegetőzve sikerült kijutnia a Koppenhágától nyugatra fekvő börtönből. A rendőrség egy Twitter-üzenetben megerősítette “egy férfi” elfogását, de Madsent nem nevezték meg.

A 49 éves feltaláló, rakétamérnök 2017 augusztusában egy saját maga barkácsolta tengeralattjárón megkínozta és megölte Kim Wall 30 éves svéd újságírónőt, aki riportot készíteni szállt fel a férfi búvárhajójára. Az áldozatot feldarabolta, a testrészektől a Dánia és Svédország közti tengerszorosban szabadult meg, de azokat partra sodorta a víz.

Madsen a 2018-as bírósági perben tagadta a nő megölését, csak azt ismerte el, hogy feldarabolta és a tengerbe dobta. Először egy nemrég sugárzott televíziós dokumentumfilmben, telefoninterjúban vallotta be a gyilkosságot is. (MTI, Reuters)

Kapcsolódó

Megosztás/Share

Forrás: https://444.hu/2020/10/20/megprobalt-megszokni-a-dan-feltalalo-aki-a-tengeralattjarojan-gyilkolt-meg-egy-ujsagironot