Orbán Ráhel barátnője kioszthatott újabb 165 milliót

https://24.p3k.hu/app/uploads/2020/10/d__as20201015005-e1603185255460-1024x577.jpg
Megosztás/Share

Tizenegy ígéretes divat- és dizájnipari projekt megvalósulásához biztosít üzleti képzést, szakmai mentorálást és befektetési lehetőséget egy új program. A szervezők célja, hogy az ágazat fellendítése érdekében hazánkban is létrehozzanak egy értékteremtő divat- és dizájnipari startup közösséget – írja az MTI az M1 alapján.

Bata-Jakab Zsófia – aki Orbán Ráhel jó barátnője –, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezérigazgatója elmondta: a Startup Campus programmal kifejezetten a fiatal vállalkozók ötleteit szeretnék támogatni, felhívva a figyelmet arra, hogy a technológia jelentősége mennyire kiemelt ebben az ágazatban.

A program felhívására idén 61 jelentkező pályázott, közülük 11 nyerte el a továbblépési lehetőséget. A nyertes pályázók workshopokon és egyéni mentoráláson fognak részt venni, majd 15 millió forint kezdőtőkét kapnak. 

Beszélt arról is, hogy múlt héten jelent meg egy másik pályázat 10 milliárd forintos keretösszeggel. A felhívásra kis- és középvállalkozások jelentkezhetnek. A támogatással a kialakult nehéz helyzetben az újrakezdéskor versenyelőnyhöz juthatnak a tervezőik – tette hozzá.

A vezérigazgató szerint a divat- és dizájnszektort elsőként érintette a világjárvány, ezen termékek felvásárlása azonnal leállt. A hazai divat- és dizájnipari vállalkozások bevételének 80 százaléka exportból származott, ennek az átrendeződése már megkezdődött. Bata-Jakab szerint ezért fontos, hogy ebben a helyzetben támogatást kapjanak a szereplők.

A Bata-Jakab Zsófia vezette Magyar Divat & Design Ügynökség idén megduplázta a költségvetését. A tavalyi egymilliárd forint után idén már 2,3 milliárd forintból gazdálkodhat a Magyar Turisztikai Ügynökség szárnyai alatt működő szervezet.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Megosztás/Share

Forrás: https://24.hu/belfold/2020/10/20/bata-jakab-zsofia-dizajn-tamogatas/