Vannak, akiknek annyira elegük van 2020-ból, hogy már októberben felállították a karácsonyfát

https://24.p3k.hu/app/uploads/2020/10/karacsonyi-feny-1024x576.jpg
Megosztás/Share

Az nem egy kellemes év. Elég csak az egész világot a feje tetejére állító koronavírus-járványra gondolni, de ahhoz sem kell nagyon sokáig törni a fejünket, hogy eszünkbe jussanak más borzalmak is 2020-ból. Vannak, ráadásul nem is kevesen, akik úgy gondolják, hogy egy ilyen évben semmit sem bíznak a véletlenre. Már halottak napja, vagy ha úgy tetszik, halloween előtt elkezdenek karácsonyozni.

Európában jellemzően december elején, advent első vasárnapjával kezdődik az év végi ünnepkör, míg az Egyesült Államokban közvetlenül hálaadás, vagyis november utolsó csütörtökje után. Október vége, november eleje még a mindenszentek, a halottak napja, a halloween ideje. Idén azonban már annyi borzalom történt, és ki tudja, mit tartogatnak még 2020 utolsó hónapjai. Sokan döntöttek úgy emiatt, hogy előre hozzák a karácsonyt – írja a LadBible című brit bulvárlap.

Egy Brian Sykes nevű férfi például az közelgő amerikai elnökválasztásra utalva azt írja: „Ki tudja, mi történik november 3. után, gondoltam idén korábban kezdem az ünneplést.”

A Carmah Designs nevű felhasználó mintha kicsit még örülne is neki, hogy végre van oka hónapokkal korábban elkezdeni a karácsonyt: „Megmondtam, hogy már októberben felállítom a karácsonyfát. Hát tessék, itt van!”

Senki sem ment azonban olyan messzire, mint a Cochran házaspár South Lanarkshire-i Hamiltonban. A 68 éves Ian, és az ugyanilyen idős felesége, Helen általában decemberben dekorálják karácsonyi hangulatúra az egész utcájukat, de idén, a járvány miatt úgy döntöttek, már október 1-én megteszik.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Douglas Keister / Getty)

Megosztás/Share

Forrás: https://24.hu/elet-stilus/2020/10/20/karacsony-koran-oktober-2020-jarvany-koronavirus/