Átadták a 3-as metró felújított, déli szakaszát

Megosztás/Share

Járvány hírlevél

A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója (b), Karácsony Gergely főpolgármester (k) és Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes (b) a 3-as metró felújított déli, Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest közti szakaszán egy metrószerelvényben.Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A megújult Határ úti metróállomáson adta át csütörtökön Karácsony Gergely főpolgármester a 3-as metró felújított déli szakaszát. Mint mondta, a metrófelújítás hátralevő része, a középső szakasz felújítása még sok kérdést vet fel, de “ez nem az a nap, amikor kérdéseket teszünk fel, hanem amikor örülünk a közös sikernek”. Előtte arról is beszélt, hogy a közhatalmat gyakorló politikusok sokszor örökölnek döntéseket, amik kijelölik a jövő útját.

Megemlítette, hogy az ünnepségre meghívta a kormány képviselőit és elődjét, Tarlós Istvánt is. Utóbbi vidéki útja miatt nem tudott jelen lenni, de köszönetét és örömét fejezte ki.

A 3-as metró déli szakaszának felújítása 2019 tavaszán indult. A munka során kicserélték a síneket, felújították a megállókat, amiket 2021 végéig még akadálymentesítenek is. (Via MTI)

Megosztás/Share

Forrás: https://444.hu/2020/10/22/atadtak-a-3-as-metro-felujitott-deli-szakaszat