Intenzív osztályra került a belga külügyminiszter

https://24.p3k.hu/app/uploads/2020/10/download-95-e1603366009906-1024x577.jpg
Megosztás/Share

A hétvégén derült ki, hogy Sophie Wilmes koronavírustesztje is pozitív lett.

Csütörtökön intenzív osztályra került a belga külügyminiszter, a korábbi ügyvezető kormányfő. Sophie Wilmes orvosa tanácsára ment kórházba, kezelésre szorul, de eszméleténél van, állapota stabil. Állapotát figyelemmel kísérik.

A belgiumi esetszámok rohamos növekedése, sajnos, arra figyelmeztet, hogy senki sem ellenálló a vírussal szemben

– idézte a politikust irodája alapján az állami hírügynökség.

Wilmes pénteken közölte, hogy a koronavírus-fertőzéssel járó tüneteket észlelt magán. Azonnal elhagyta irodáját, a belga szabály szerint önkéntes karanténba vonult. Feltételezése szerint a vírust családi körben kapta el, munkahelyén ugyanis szigorúan betartotta a kötelező távolságtartási és higiéniai szabályokat.

A 45 éves liberális politikust, korábbi költségvetési minisztert egy éve nevezték ki ügyvezető kormányfőnek, miután a posztot addig betöltő Charles Michel december 1-jén az Európai Tanács elnöke lett. Egy év után, idén október elsején adta át miniszterelnöki hivatalát a pénzügyminiszeri feladatokat ellátó Alexander de Croo flamand liberális politikusnak.

De Croo csütörtöki Twitter-üzenetében mielőbbi gyógyulást kívánt a külügyminiszternek. Hozzátette: senki sem védett a veszélyes vírussal szemben. „Közös erővel képesek vagyunk legyőzni a koronavírust”, tudatta a belga miniszterelnök.

Kiemelt kép: MTI/EPA pool/Olivier Hoslet

Megosztás/Share

Forrás: https://24.hu/kulfold/2020/10/22/sophie-wilmes-koronavirus-intenziv/