Koronavírus: kezd kiteljesedni itthon a járvány

https://media.hazipatika.com/cikkek/main/85/4385/article_320.jpg
Megosztás/Share

Magyarország az Európai Uniós országok között a középmezőnyben van a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos adatok tekintetében. A tisztifőorvos szerint egyébként az elmúlt napokban látott magas esetszámok egyértelműen azt mutatják, hogy mindenkit megvizsgálnak, akinek szüksége van a tesztre. Úgy fogalmazott, “ha nem lenne elég a tesztelési kapacitás, ezeket a fertőzéseket nem tudnánk detektálni“.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus járványhelyzet, koronavírus Magyarország, koronavírus második hullámMinden járványügyi adat emelkedik körülöttünk és Magyarországon is.
Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Jut mindenkinek oltás

Az új típusú koronavírus tehát továbbra is terjed Magyarországon, ugyanakkor közeledik az influenzajárvány is. Efertőzésellen azonban van elegendő és hatékony védőoltás – jelentette ki Müller Cecília. A kétféle oltóanyagot már mindenhová kiszállították, és heti jelentést kér majd a háziorvosoktól, hogy követhető legyen, milyen gyorsan fogynak a vakcinák – ismertette. Hozzátette, mindenkinek térítésmentesen biztosítják az oltást, akinek szüksége van rá, tehát a lakosságnak felesleges emiatt aggódnia – mindenki kap oltást, aki igényli. Egyúttal mindenkitől türelmet és fegyelmezettséget kért.

Nem volt többlethalálozás

Ismertette továbbá, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adatai szerint január és szeptember között 3,3 százalékkal kevesebben haltak meg Magyarországon, mint az előző év azonos időszakában. A koronavírus-járvány tehát egyelőre nem eredményezett töblethalálozást itthon. Figyelmeztetett ugyanakkor a védekezés fontosságára és arra is, hogy a túlzott mennyiségű vitamin bevitele is lehet káros, főként a zsíroldékony (A-, D-, E- és K-) vitaminoknál.

Meghalt egy fiatal orvos, aki részt vett a koronavírus elleni vakcina tesztelésében – a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/koronavirus_kezd_kiteljesedni_itthon_a_jarvany/20201022140251