Koronavírus: maszkgyárat adtak át itthon

https://media.hazipatika.com/cikkek/main/69/4369/article_320.jpg
Megosztás/Share

Egészségügyi maszkot gyártó üzemet adtak át Abaújszántón. A koronavírus-járvány szempontjából igazán lényeges beruházás a gépsorokkal együtt 100 millió forintba került. A gyáregységben naponta 15 ezer maszk készül majd.

Átadták a maszkgyártó gépet

A beruházásnak köszönhetően a telephelyen felújítottak egy korábban nagyon rossz állapotú csarnokot, amelybe szájmaszkgyártó gépsort telepítettek. A szájmaszkgyártó gépet a szerdai eseményen adták át, a továbbiakban pedig a cég munkatársai végzik el a berendezés üzemeltetését, és a késztermékek csomagolását is. Az itt gyártott első 150 ezer maszkot Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szociális intézményeknek ajánlják fel, segítve a koronavírus elleni védekezést.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus maszk, koronavírus maszkgyártás, koronavírus védekezés, koronavírus védőeszköz,Egészségügyi maszkokat gyártanak az újonnan átadott abaújszántói üzemben. Fotó: MTI/Vajda János

Fókuszkban a megváltozott munkaképességűek

Az üzemben főleg megváltozott munkaképességű emberek dolgoznak. Az abaújszántói komplexum ugyanis – a most átadott üzemmel együtt – 117 embert foglalkoztat, közülük pedig 77-en megváltozott munkaképességűek.

A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási rátája ma 44 százalékos. Ez 2010-ben mindössze 18 százalék volt, ettől függetlenül van még előttünk munka – közölte Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára az üzem átadásán.

Mit tegyünk, ha a gyereken a koronavírus tüneteit tapasztaljuk? A válaszért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/koronavirus_maszkgyarat_adtak_at_itthon/20201022100914