Koronavírus: tanulnunk kellene a korábbi válságokból

https://media.hazipatika.com/cikkek/main/87/4387/article_320.jpg
Megosztás/Share

Annak érdekében, hogy az Európai Unió a legelesettebbeknek is segítséget nyújtson, fontos lenne az európai minimálbér bevezetése és európai szintű szabályozása – jelentette ki az EP-képviselő az euróövezet 2020-as foglalkoztatási és szociális politikájáról szóló jelentésének bemutatásakor. Véleménye szerint csak határozott és összehangolt európai válasz ellensúlyozhatja a koronavírus-járvány okozta válság szociális következményeit. Különös jelentősége van annak is, hogy a tagállamok foglalkoztatásmegőrző intézkedéseket hajtsanak végre, valamint támogassák a rugalmas munkaszervezési formákat is a munkahelyek megőrzése érdekében.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Európa, koronavírus EU, koronavírus válság, koronavírus következményeiNem szabad megfeledkeznünk a legkiszolgáltatottabbakról.
Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

A koronavírus-járvány egyértelműen rávilágított a tagállami ellátórendszerek tarthatatlan egyensúlytalanságára – hívta fel a figyelmet Ujhelyi István EP-képviselő. Megemlítette továbbá, hogy vannak olyan kihívások, amelyek nem oldhatók meg koordináció nélkül. Véleménye szerint az úgynevezett európai egészségügyi unió koncepciójának megvalósítása minden magyar ember érdeke.

Meghalt egy fiatal orvos, aki részt vett a koronavírus elleni vakcina tesztelésében – a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/koronavirus_tanulnunk_kellene_a_korabbi_valsagokbol/20201022142328