Koronavírus: több mint 2 ezer új eset itthon

https://media.hazipatika.com/cikkek/main/64/4364/article_320.jpg
Megosztás/Share

Újabb 2032 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 52212-re nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Emellett elhunyt 46 beteg, így a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma 1305-re emelkedett – olvasható a koronavirus.gov.hu-n. A legutóbbi elhunytak többsége idős, krónikus betegséggel küzdő személy volt, a legfiatalabb áldozat egy 56 éves férfi volt.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma, koronavírus magyar áldozatMost még nagyobb jelentőségük van a szabályoknak. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

2132-en vannak kórházban

Jelenleg 35653 aktív koronavírus-fertőzött van Magyarországon, 30 százalékuk budapesti. 2132-en szorulnak kórházi kezelésre, közülük 197-en lélegeztetőgépen vannak. Közben viszont 15254 személyt már gyógyultnak minősítettek. A legfrissebb adatok szerint 24764 személy van hatósági házi karanténban, és már több mint 935 ezer koronavírustesztet végeztek el az ország akkreditált laboratóriumaiban.

Fontos a védekezés

Jelenleg a koronavírus-járvány második hulláma zajlik Magyarországon, a vírus már közösségben terjed, ezért a már érvényben lévő és könnyen betartható általános szabályoknak most még nagyobb jelentőségük van. Az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett már a mozikban, a színházakban, a bevásárló központok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is kötelező a maszk használata. Este 11 óra után pedig be kell zárni a vendéglátó- és szórakozóhelyeket.

Emellett – az új típusú koronavírus közösségi terjedésének megfékezése érdekében – továbbra is javasolt kerülni azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak. Ezek mellett pedig ne feledkezzünk el a legalább 1,5 méteres távolság betartásáról, valamint a gyakori és alapos kézmosásról sem. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. A legfontosabb pedig az, hogy akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Kiderült, a fülzúgás is a koronavírus-fertőzés egyik tünete lehet – a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/koronavirus_tobb_mint_2_ezer_uj_eset_itthon/20201022085344