Megjelent az ötödik népszabis Fedél Nélkül

https://24.p3k.hu/app/uploads/2020/10/img_1443-1-e1603353340666.jpg
Megosztás/Share

A négy éve bezárt lap szerzői ezúttal a nagy visszatérésekről írnak az otthontalanok lapjában.

Miután 2016. október 8-án bezárták a Népszabadságot, szolidaritása jeléül több újság is felajánlotta az egykori újság szerzőinek, hogy publikálja cikkeiket. Az otthontalanná vált szerkesztőség akkor úgy döntött, hogy a hajléktalanok lapjával, a Fedél Nélküllel működik együtt – áll a korábbi népszabisok közleményében.

Mint emlékeztetnek, immár négy éve, hogy megjelent az első népszabis Fedél Nélkül. Azt írják, csütörtöktől pedig már kapható az ötödik is, miután hagyománnyá vált, hogy Gergely Márton szerkesztésében elkészül a megszüntetett lap hagyományait, értékeit és közösségét őrző melléklet. Az idén a nagy visszatérések volt a téma, ami kódolta: a sport lesz a fókuszban. Az összeállítás Murányi Andrásnak, a lap utolsó főszerkesztőjének cikkével kezdődik, és egykori sportrovatbeli kollégái is írtak, így az olvasók találkozhatnak Bruckner Gábor-, Hegyi Iván-, Jakab József– és Pető Péter-cikkel is.

Mellettük természetesen nagyon sok emblematikus Népszabadság-szerző dolgozatával találkozhatnak, és a sorban most először feltűnik Nyilas Gergő neve is. A lap külpolitikai rovatának egykori munkatársa a bezárás idején már nem a napilapnál dolgozott, mert addigra az Index munkatársa volt. Onnan pedig az idén nyáron távozott, miután Dull Szabolcs főszerkesztőt kirúgták. Mindezek nyomán a Fedél Nélkülben már Telex-alapítóként írt.

A népszabisok azt írják:

Arra kérünk mindenkit, aki teheti, vásároljon Fedél Nélkült az otthontalanoktól. Ez talán fontosabb, mint az elmúlt években bármikor, hiszen a koronavírus-járvány a hajlék nélküliek életét fokozottan nehezítette, életesélyeik és -körülményeik még rettenetesebbek lettek. Erre a lehetetlen helyzetre is igyekszik felhívni a figyelmet az egykori Népszabadság kollektívája a szokásos különkiadással.

Ahogyan a korábbi években is mindig, a különkiadással járó extra kiadásokat a népszabisok állták, a bevétel egésze az újságokat áruló hajléktalanoké.Az idén is lehet rendelni a lapból. Ha valaki a vírus, vagy más ok miatt nem tud vagy akar az utcán vásárolni, a Fedél Nélkült kiadó Menhely Alapítványnak küldött tetszőleges adományért postán is megkaphatja az új számot.

Megosztás/Share

Forrás: https://24.hu/belfold/2020/10/22/fedel-nelkul-nepszabi-nepszabadsag/