Operatív törzs: már 1613-szor intézkedtek védelmi intézkedések megszegése miatt

Megosztás/Share

2020. október 22. – 14:49

A jogszabály hatályba lépése óta már 1613 esetben intézkedtek a rendőrök védelmi intézkedések megszegése miatt – mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a csütörtöki online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert alezredes közölte: a jogszabály szeptember 21-ei hatálybalépése óta 596 – ebből szerdán 30 – emberrel szemben intézkedtek amiatt, hogy tömegközlekedési eszközön nem vagy nem megfelelően viselte a maszkot.
    A kereskedelmi üzletekben, közintézmények területén és egyéb, jogszabályban meghatározott helyeken a védelmi intézkedések megszegése miatt már 1001 – köztük szerdán 25 – emberrel szemben intézkedtek a rendőrök. Tizenhatszor kereskedelmi egységek üzemeltetői követtek el szabályszegést, mert nem szólították fel maszkviselésre a vevőket – tette hozzá.
    Szerdán a tranzitszabályok megsértése miatt 35 esetben szabtak ki helyszíni bírságot.
    A járvánnyal összefüggésben immár 475 büntető eljárás indult. Rémhírterjesztés miatt 143, közveszéllyel fenyegetés miatt 31, csalás ügyében 140, járványügyi szabályszegés okán pedig 28 büntetőeljárás indult – sorolta.
    Az elmúlt 24 órában 421-en kerültek karanténba, így jelenleg 24 767-en nem hagyhatják el a kijelölt tartózkodási helyüket. A rendőrök már 11 294 alkalommal ellenőrizték a karanténszabályok betartását, és most 943-an használják az ellenőrzésükre szolgáló mobilalkalmazást – ismertette Kiss Róbert.
    Arról is szólt, hogy a határátkelőhelyeken zökkenőmentes a ki- és belépés; a teherautóknak a röszkei autópálya-átkelőn 3 órát kell várniuk a belépésre, Tompánál szintén 3 óra, Beregsuránynál pedig 2 óra a várakozási idő.

MTI 2020. október 22.

Megosztás/Share

Forrás: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/operativ-torzs-mar-1613-szor-intezkedtek-vedelmi-intezkedesek-megszegese-miatt