Origo: A kormány kötelezővé tenné a maszkviselést sportrendezvényeken is

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=28d8b193-df35-40b0-b849-4ea26d97f233
Megosztás/Share

A szervezőket is felelősségre vonnák, ha a résztvevők közül valaki nem visel maszkot.

Az Origo úgy tudja, hogy a kormány rendeletet fog kiadni arról, hogy kötelező lesz a szabadtéri rendezvényeken, a sportrendezvényeken is a maszkviselet. A portál azt írja, hogy abban az esetben, ha valaki nem visel maszkot, a rendezőt megbüntetik, és azt is, aki nem hordja.

Az Origo ennél több részletet nem közölt a rendeletről.

A kormány eddig még nem szabályozta a maszkviselést a szabadtéri-, illetve a sportrendezvényeken. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter még nyáron azt mondta, a szurkolók tartsák be a másfél méteres távolságot a sporteseményeken. Gulyás akkor hozzátette, hogy szerinte „testi kontaktus szempontjából egy focimeccs még mindig jóval kevésbé veszélyes, mint egy több ezres koncert.”

Gulyásnak csütörtökön, a hétvégi Ferencváros–Újpest meccs előtt is feltették a kérdést, hogy a meccs tömegrendezvénynek számít-e szerinte – hiszen a tiszti főorvos azt tanácsolta, kerüljük ezeket a rendezvényeket –, de ő azt mondta, biztonságban érezné magát egy ilyen eseményen.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20201022_Origo_Rendeletet_fog_kiadni_a_kormany_a_szabadteri_rendezvenyekrol_es_a_sportrendezvenyekrol#rss