Repülõn hunyt el egy koronavírus-fertõzött

https://media.hazipatika.com/cikkek/main/67/4367/article_320.jpg
Megosztás/Share

Az amerikai nő még júliusban hunyt el egy Arizona államból Texasba tartó repülőgépen. A nő több alapbetegséggel is küzdött, az viszont csak a napokban derült ki, hogy koronavírus-fertőzés okozta a halálát. Dallas megye ezért most őt is felvette a járvány áldozatainak listájára – számolt be róla a CBS News.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus fertőzött, koronavírus haláleset, koronavírus áldozatRepülés közben halt meg a koronavírusos nő. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Az oxigén sem segített rajta

A harmincas éveiben járó nő rosszul lett a repülőgépen, nehézlégzés gyötörte. A fedélzeten próbáltak segíteni rajta, de hiába kapott oxigént, nem tudták megmenteni az életét. Még a gép landolása előtt meghalt. Dallas megyében egyébként már több mint 91 ezer embert fertőzött meg és legalább 1100 életet követelt az új típusú koronavírus.

Tombol a járvány Amerikában

Közben Amerikában továbbra nagy erővel tombol a koronavírus-járvány. Az ország már 8,3 millió igazolt esetről és több mint 220 ezer áldozatról számolt be. Naponta mintegy 60 ezer új fertőzöttet regisztrálnak, és a kórházi kezelésre szorulók száma is rohamosan növekszik. Egyes tagállamokban például már sem ágyból, sem orvosból nincs elég a fertőzöttek ellátásához.

Mit tegyünk, ha a gyereken a koronavírus tüneteit tapasztaljuk? A válaszért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/repulon_hunyt_el_egy_koronavirus-fertozott/20201022094348