Az infektológus szerint a következő hetekben megugorhat a halottak száma Magyarországon

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=d400d7c8-0120-44e3-a374-b761e9426d25
Megosztás/Share

Pusztai Erzsébet szerint a fertőzöttek tényleges száma jóval magasabb a publikus adatoknál.

Koronavírus – a második hullám

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

“Sokkal több a fertőzött, mint amit az adatokban látunk” – mondta az ATV-nek Pusztai Erzsébet infektológus, aki szerint heteken belül nem csak a fertőzöttek, de a halottak száma is megugorhat.

“Felmehet 100-150-re, látjuk a világban máshol is ezeket a számokat. Ezért nagyon fontos lenne, hogy a kormány közölje, hogy ha nem a fertőzöttek számát nézik, hanem a halálozást, akkor szerintük hol van az a határ, amikor változtatni fognak az eddigi intézkedéseken” – mondta a műsorban a szakember.

Amerikai járványmodellezők korábban arra figyelmeztettek: ha nem változik a magyarországi helyzet, úgy az év végéig több mint 12 500 halálos áldozata lehet a Covid-19-nek.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/tudomany/20201023_intektologus_koronavirus_magyarorszag_halalos_aldozat#rss