Feszült a hangulat a kézi-Eb helyszínén, miután limitálták a nézőszámot

https://24.p3k.hu/app/uploads/2017/11/kezilabda-1024x576.jpg
Megosztás/Share

A dán kormány döntése szerint a koronavírus-járvány miatt legfeljebb ötszáz nézőt engedhetnek be a szervezők a decemberi női kézilabda Európa-bajnokság dániai mérkőzéseire.

Joy Mogensen kulturális és egyházügyi miniszter azt közölte velünk, hogy minden mérkőzésre csak ötszáz embert engedhetünk be. Ez rendkívül kiábrándító, mert úgy érezzük, nem hallgatnak ránk” – nyilatkozta Per Bertelsen, a Dán Kézilabda Szövetség elnöke az Ekstra Bladet című lapnak.

A tornának a dániai Herning és Frederikshavn, illetve a norvégiai Trondheim – itt szerepel majd a magyar válogatott – ad otthont december 3. és 20. között.

Az elnök hozzátette, 4300-as és 3500-as nézőszámra is mutattak be terveket, de mivel ezeket elutasították, már döntöttek a jegyértékesítés leállításáról.

Bertelsen szerint nagyon rossz üzenet ez az alacsony nézőszám, másrészt rendkívül hangulattalanok lesznek a mérkőzések, mert például a herningi Jyske Bank Boxen sportcsarnokban normális körülmények között 12 500 ember lenne a lelátókon.

Hozzáfűzte, éveken keresztül logisztikával foglalkozott, a létesítménynek sok bejárata van, odabent számos mellékhelyiség áll a szurkolók rendelkezésére, tehát magasabb nézőszám esetén sem alakulnának ki csoportosulások.

„Nem látom a hatóságok logikáját. A meghozott döntésnek semmi értelme nincs” – panaszkodott Bertelsen.

Elárulta, nullszaldósra tervezték a rendezés költségvetését, de a jegybevételek drasztikus csökkentése miatt veszteségesek lesznek, ezért most a kormánytól várnak segítséget a hiány fedezésére.

Kiemelt kép: Thinkstockphotos.com

Megosztás/Share

Forrás: https://24.hu/sport/2020/10/23/noi-kezilabda-europa-bajnoksag-limitalt-nezoszam-otszaz-nezo-dania/