Folytathatja vakcinakísérleteit az AstraZeneca Amerikában

https://cdn.portfolio.hu/articles/images-xl/v/a/k/vakcina-oltas-390326.jpg
Megosztás/Share
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Az amerikai gyógyszerügynökség úgy döntött, hogy tovább folytathatja vakcinakísérleteit Amerikában az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem, amelyet korábban azért állítottak le, mivel két tesztalanynál neurológiai mellékhatások léptek fel.

A lap úgy tudja, hogy az egészségügyi hatóság nem talált egyértelmű összefüggést a vakcina beadása és a neurológiai mellékhatások között, ugyanakkor nem is zárták ki a lehetőséget. A források szerint az ügynökség arra kérte a kutatókat, hogy tájékoztassák a tesztalanyokat az esetleges mellékhatásokról és a neurológiai eshetőségekről, mit amilyen a zsibbadás.

Az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem közös fejlesztésű vakcinája egyike a legvégső stádiumban lévő vakcináknak a világon, ha pedig biztonságosnak minősül, az első között lehet, amelyet hivatalos vakcinaként elismerhetnek a hatóságok.

Címlapkép: Getty Images

Megosztás/Share

Forrás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20201023/folytathatja-vakcinakiserleteit-az-astrazeneca-amerikaban-454234