Még évekig velünk maradhat a koronavírus, ha az emberek ennyire ódzkodnak a vakcinától

https://cdn.portfolio.hu/articles/images-xl/v/a/k/vakcina-koronavirus-369794.jpg
Megosztás/Share
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Francis Collins, a nemzeti egészségügyi intézet vezetője szerint nagyon aggasztó az amerikaiak hozzáállása a vakcinához és a beoltatáshoz.

Hozzátette, hogy bár pozitív azzal kapcsolatban, hogy a vakcina akár év vége előtt meglehet, amennyiben csak az amerikaiak fele lesz hajlandó beoltatni magát vele, nem fogják tudni elérni azt a szintet immunitásban, amelynél eltűnhet a koronavírus. Így a vírus még évekig velünk maradhat – tette hozzá.

A CNN felmérése szerint az amerikaiak mindössze 51%-a mondta azt, hogy hajlandó kipróbálni a koronavírus elleni vakcinát, ha az széles körben és olcsón elérhető lesz. Ez az arány csökkent a májusi felmérés óta.

Címlapkép: Getty Images

Megosztás/Share

Forrás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20201023/meg-evekig-velunk-maradhat-a-koronavirus-ha-az-emberek-ennyire-odzkodnak-a-vakcinatol-454238