Távozásra szólították fel a járványszabályokat megszegő cseh egészségügyi minisztert

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=6c186bd9-8cc0-42f1-bfe8-946280d32c2a
Megosztás/Share

Roman Prymula szigorú intézkedéseket ígért a növekvő fertőzésszámok miatt, de a sajtó rajtakapta, amint maszk nélkül lófrál és étterembe készül.

Koronavírus – a második hullám

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

Andrej Babis cseh miniszterelnök felszólította az egészségügyi minisztert, Roman Prymulát, hogy mondjon le, különben ő menti fel tevékenysége alól; Prymula azután került bajba, hogy a cseh sajtóban fotók jelentek meg róla, amint egy prágai vendéglőben tölti az idejét, miközben

a fokozódó vírushelyzet miatt az ország szigorú korlátozásokat jelentett be, az éttermeknek pedig zárva kell lenniük.

Ráadásul épp az egészségügyi miniszter volt az, aki a szigorítás részleteit kidolgozta, és beterjesztette. Prymula állítólag maszkot sem viselt a szerdai találkozóján, amikor Jaroslav Faltynekkel, a kormányzó ANO mozgalom képviselőházi frakciójának vezetőjével egyeztetett.

Babis pénteken sokkolónak, katasztrofálisnak és megbocsáthatatlannak nevezte Prymula tettét.

A miniszter a tavaszi első hullám idején kapta meg a pozíciót, hogy vezetésével Csehország megbirkózzon a járvánnyal, mert elődje elbukott ezen a téren.

Prymula a botrány óta interjút adott egy cseh lapnak, melyben azt mondta: nem gondolja, hogy óriási hibát követett el, de ha a közvélemény ezt akarja, lemond.

Az egészségügyi minisztérium honlapján csütörtökön reggel közölt adatok szerint szerdán 14 968 új igazolt koronavírus-fertőzöttet mutattak ki a laboratóriumi tesztek Csehországban. A romló helyzet miatt Babis 150 lélegeztetőgépet kapott Magyarországtól.

(Euronews)

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/vilag/20201023_roman_prymula_csehorszag_egeszsegugyi_miniszter_koronavirus_andrej_babis#rss