Tiszteletbeli haditengerészeti pilótává avatták Tom Cruise-t

Megosztás/Share

Tom Cruise hivatalos ceremónia keretében kapta meg a haditengerészeti pilóták úgynevezett arany szárnyait. Vele együtt az elkészült, de a koronavírus járvány miatt még be nem mutatott Top Gun: Maverick című folytatás producere, Jeremy Bruckheimer is kiérdemelte az elismerést – írta meg az amerikai haditengerészet honlapja.

A színész és a filmes a 35. és 36. személy, akik az elmúlt 90 évben a tiszteletbeli haditengerészeti pilóta kitüntető címét megkapták. A Los Angeles-i Paramount stúdióban megtartott rövid ünnepséget a film zártkörű bemutatója előtt tartották.

A felvarrókat a haditengerészeti légierő parancsnoka, DeWolfe Miller altengernagy személyesen adta át. Az arany szárnyak viselőiként a kitüntetettek hivatalosan is jogosultak a haditengerészeti pilóták számára járó privilégiumokra és juttatásokra.

Méltatásában az altengernagy elmondta:

A mozgókép történetének legikonikusabb repülésről szóló filmje a Paramount Pictures 1986-os filmje, a Top Gun. A film milliók szívéhez jutott el, és mérhető emelkedést jelentett a haditengerészethez jelentkezők számában […] egyúttal hatásosan mutatta be és támogatta a haditengerészeti repülést, valamint bevezette a köztudatba a repülőgép hordozókat és a rajtuk szolgáló haditengerészeti repülőket.

Megosztás/Share

Forrás: https://index.hu/kultur/2020/10/23/tiszteletbeli_haditengereszeti_pilotava_avattak_tom_cruise-t/