2021-es hosszú hétvégék: mutatjuk a legfontosabb táblázatot

https://cdn.portfolio.hu/articles/images-lg/n/a/p/naptar-2021-407018.jpg
Megosztás/Share
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára májusban ismertette a Magyar Közlönyben a jövő évi munkanap-áthelyezésekről szóló rendelet tartalmát.

A munkaidő-beosztásnak a munkaszüneti napok miatt indokolt változtatását ugyanis minden évben rendelet szabályozza, ennek megalkotása pedig az Innovációs és Technológiai Minisztérium feladatkörébe tartozik.

2021-ben a munkanapok átrendezése egyedül a szentestével kapcsolatban lesz indokolt, december 24-ét két héttel korábban, december 11-én (szombaton) kell majd ledolgozni.

Összesen jövőre hat háromnapos, és egyetlen négynapos hosszú hétvégénk lesz, május 1-je, október 23-a és december 25-e és 26-a pedig hétvégére esik majd.

A fenti táblázatból látszik, hogy eleve hosszú hétvégével kezdjük az évet, majd márciusban (március 15-e hétfőre esik), májusban (Pünkösd hétfő miatt), augusztusban (az Államalapítás ünnepe miatt), novemberben (Mindszentek miatt) és decemberben (24-e péntekre esik) lesz háromnapos hosszú hétvégénk, míg húsvétkor négy napig pihenhetünk majd.

Címlapkép: Getty Images

Megosztás/Share

Forrás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20201024/2021-es-hosszu-hetvegek-mutatjuk-a-legfontosabb-tablazatot-454084