Egy kézikönyvvel veszi fel a harcot a koronavírus ellen a turisztikai ügynökség a hotelekben

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=101c1737-711f-4fe6-a284-e1892011778c
Megosztás/Share

Minden részletre kitér a szabályzás, nem mindegy hogyan szállnak a vendégek a liftbe, de az sem, hogy mikor akarnak enni.

Koronavírus – a második hullám

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

Kiadott a Magyar Turisztikai Ügynökség egy 24 oldalas Covid-kézikönyvet a Nemzeti Népegészségügyi Központ bevonásával arról, hogyan előzhető meg a járvány elleni védekezés a szállóhelyeken – írja a mfor.hu.

A cikk szerint a szabályokkal már a foglaláskor is találkozhatunk, amiket majd be kell tartani az ottartózkodás alatt.

Nem meglepő, hogy az egyik legfőbb szempont a fertőtlenítés: a szobákban minden egyes felületet alaposan kell tisztítani, ajánlott a hosszú szellőztetés, de az is, hogy ha van rá mód, a szobákat csak 12 óra elteltével adják ki, miután felszabadultak.

Ajánlás az is, hogy az egymás melletti, vagy szemben levő szobákat ne adjanak ki, így akadályozva a folyosón való torlódást.

Alap, hogy a maszkhasználat az alkalmazottak számára kötelező, a vendégek felé, pedig elvárás, ha a közösségi tereket használják. Az mfor szerint a wellness-részlegekben létszámstop van, ami nem is meglepő, hiszen a vírus imádja a párás levegőt.

Az étkeztetést a legtöbb helyen csúsztatva oldják meg, a vendégeknek jelezniük kell, mikor kívánnak reggelizni, ebédelni, vacsorázni és elvileg csak ebben a megjelölt időintervallumban fogadja őket az étterem.

A liftek esetében az a szabály, hogy egyszerre csak egy család utazhat, a következő körben pedig már fertőtleníteni kell, bár ez nehezen megoldhatónak tűnik a cikk szerint.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/kkv/20201024_koronavirus_hotel#rss