Huszonnégy óra alatt 83 ezer új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az Egyesült Államokban

https://kep.index.hu/1/0/3506/35062/350621/35062195_2683295_01329261d13bacf0b1a7d43a747e9283_wm.jpg
Megosztás/Share

Az Egyesült Államokban pénteken egyetlen nap alatt 83 ezer új fertőzöttet regisztráltak a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház adatai szerint.

A járvány által a leginkább sújtott térség változatlanul az amerikai középnyugati vidék. Ohióban harmadik napja folyamatosan magas az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma, miként Pennsylvaniában, Wisconsinban és Illinois államban is. Ohio, Pennsylvania és Wisconsin az úgynevezett csatatér-államok, vagy ingadozó államok közé tartozik, vagyis a szavazóik soha nem egyértelműen demokratákra vagy republikánusokra voksolnak. A csatatér-államok kulcsfontosságúak az elnökválasztás eredményei szempontjából. Joe Biden, a demokraták elnökjelöltje ezekben a tagállamokban növelte a vele rokonszenvezők arányát.

Az Egyesült Államokban a héten több mint 441 ezer – július óta a legtöbb – koronavírusos fertőzöttet diagnosztizáltak. A járvány erősödését a demokrata jelölt a Donald Trump elnök bírálatára is felhasználta, azt állítva, hogy az elnök képtelen kezelni a helyzetet. A csütörtöki elnökjelölti vitán – amelyet a Tennessee álkamban lévő Nashville egyik egyetemén tartottak – a demokrata párti politikus a járvány szempontjából “sötét telet” jósolt, pénteken Delaware-ben mondott kampánybeszédében pedig azt hangoztatta, hogy Trump alábecsüli a szájmaszk és a társadalmi távolságtartás fontosságát. Hányan fognak még szenvedni, mert a szeretteik az elnökre hallgattak? – fogalmazta kérdésbe az álláspontját Biden. Hozzáfűzte, Trump minél tovább marad elnök, annál hanyagabb lesz.

Trump változatlanul optimista képet próbál festeni a járványról. Pénteken a közép-floridai Ocalában kampányolva kijelentette: Biden lényegében megpróbálja megfélemlíteni az embereket. Az elnök azt hangsúlyozta, hogy nem lesz sötét a telünk, a (járvány) vége felé közeledünk, és az alagút végén ott a fény.

Megosztás/Share

Forrás: https://index.hu/kulfold/2020/10/24/usa_koronavirus_fertozes_adat/