Koronavírus Magyarországon: megérkeztek a szombat reggeli adatok

https://cdn.portfolio.hu/articles/images-xl/k/o/r/koronavirus-rontgen-399020.jpg
Megosztás/Share
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Az elmúlt egy hétben átlagosan napi 1612 főt regisztráltak fertőzöttként, a mostani 1820 tehát az elmúlt hét átlagánál magasabb.

A halottak száma 40 volt az elmúlt hét nap átlagában, a mostani 38 ettől szerencsére elmarad.

2245 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 205-en vannak lélegeztetőgépen. A kórházban ápoltak és a lélegeztetőgépen lévő száma is két hét alatt emelkedett a duplájára.

16 007 -en  viszont már meggyógyultak, így az aktív fertőzöttek száma most 38 701 fő.

Az aktív fertőzöttek 29 %-a, az elhunytak 37%-a, a gyógyultak 29%-a budapesti.

További részletek és grafikonok hamarosan!

A kormány csütörtökön közzétett rendelete alapján kötelező a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken és a sportrendezvényeken is. A sportrendezvények helyszínén és a szabadtéren megtartott gyűlésen maszkot kell viselniük a résztvevőknek. A sportrendezvényeken nem kell maszkot viselniük a sportolóknak, az edzőknek, a mérkőzésvezetőnek, a versenybírónak és a segítőinek. A gyűlésen felszólaló maszk nélkül mondhatja el felszólalását. Azt, aki a sportrendezvény vagy a gyűlés szervezőjének felszólítása ellenére sem visel maszkot, a rendezvény szervezője köteles felszólítani a helyszín elhagyására.

Emellett továbbra is kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni. A diákoknak ma elkezdődött az őszi szünet. Fontos, hogy beteg, tünetes gyermeket lehetőleg most ne vigyünk a nagyszülőkhöz és olyan szabadidős programra, ahol zárt térben sokan vannak. Az őszi szünetben az iskolákban fertőtlenítő nagytakarítást végeznek – hívta fel a figyelmet a kormányzati portál.

Címlapkép: Getty Images

Megosztás/Share

Forrás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20201024/koronavirus-magyarorszagon-megerkeztek-a-szombat-reggeli-adatok-454262