Koronavírus: újabb korlátozások jönnek Olaszországban

https://cdn.portfolio.hu/articles/images-lg/s/z/e/szegyenpadra-kerulhet-olaszorszag-peldatlan-buntetes-lehet-a-vege-300331.jpg
Megosztás/Share
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Giuseppe Conte miniszterelnök vasárnap estig újabb szigorítások bejelentését tervezi, amely szerint kora este 6 órától be kéne zárniuk a vendéglátóhelyeknek és üzleteknek, hétvégenként pedig ki sem nyithatnának. Ismét lezárják a mozikat, színházakat, uszodákat, edzőtermeket. A tavaszihoz hasonló országos leállást szeretnék elkerülni, de minden eszközzel korlátozni akarják a lakossági mozgást. Azonban már az eddigi korlátozások is tüntetésekhez vezettek, tegnap Nápolyban össze is csaptak az éjszakai kijárási tilalom ellen tiltakozók és a rendőrök, ma estére pedig Rómában is tiltakozásokat szerveztek.

Egy nap alatt 19 466 új fertőzöttek szűrtek a szombati adatok szerint, ötszázzal többet mint pénteken, és 151 beteg halt meg az egy nappal korábbi kilencvenegy után. A március óta diagnosztizált fertőzöttek száma túllépte az ötszázezret, ami a spanyolországi és a franciaországi adatok felével egyenlő, ugyanakkor Olaszországban arányosan sokkal több beteg halt meg, több mint 37 ezer.

A legtöbb új beteget – majdnem ötezret –  Lombardia tartományban szűrték. A milánói Scala operaház egész kórusát karantén alá helyezték. A városban vasárnap délelőtt mintegy ezer hívás érkezett a mentőszolgálathoz a fertőzés tüneteire panaszkodó személyektől. A kórházak megteltek, az egész országban hiány van orvosokból, ápolókból és más egészségügyi személyzetből.

Megosztás/Share

Forrás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20201024/koronavirus-ujabb-korlatozasok-jonnek-olaszorszagban-454300