Barack Obama élesen kritizálta Trump járványkezelését

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=382bf624-02dd-4300-b5d8-8e116a6e82b5
Megosztás/Share

A volt amerikai elnök úgy látja, Trump még arra sem képes, hogy magát megvédje a koronavírustól.

Koronavírus – a második hullám

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

„Donald Trump amerikai elnök teljesen elszúrta a koronavírus-járvány kezelését” – jelentette ki egy floridai kampányrendezvényen Joe Biden demokrata párti elnökjelölt mellett korteskedve Barack Obama volt elnök szombaton.

„Nyolc hónappal a járvány kezdete után az új esetek száma még mindig rekordokat dönt” – állapította meg Obama, hozzátéve, hogy a világjárvány kezelése bármelyik elnöknek nehéz lett volna, de abszurd bármi mást gondolni, mint, hogy a jelenlegi kormány teljesen elszúrta a dolgot.

Az egészségügyi okokból autós gyűlésként megrendezett kampányeseményen a volt elnök megismételte Biden állítását, miszerint a republikánus elnöknek továbbra sincs semmilyen terve a járvány elleni küzdelemre.

„Donald Trump nem fog hirtelen egyszer csak megvédeni minket. Arra sem képes, hogy a legalapvetőbb óvintézkedéseket megtegye, hogy saját magát megvédje” – utalt Obama arra, hogy maga Trump is elkapta a vírust. “Azt sem ismeri el, hogy probléma van” – reagált a demokrata párti politikus arra, hogy Trump szerint a választás másnapján már szó sem fog esni a járványról.

Barack Obama 2008-ban és 2012-ben is nyerni tudott Floridában, Hillary Clinton viszont 2016-ban itt vereséget szenvedett Trumptól. “Kétszer választottál meg engem, Florida. Most arra kérlek, hogy válaszd meg Joe-t” – mozgósított a délkeleti államban a volt amerikai elnök.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/vilag/20201025_Obama_Trump_jarvany_elleni_vedekezes_koronavirus#rss