Fauci: December elejére kiderül, van-e hatásos koronavírus elleni oltás

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=7f280778-6278-4004-b759-1ce02809a71d
Megosztás/Share

A lakosság széleskörű oltására 2021 második feléig azonban nem sok esély van.

Koronavírus – a második hullám

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

„November végére, december elejére már tudni fogjuk, biztonságos és hatásos-e a valamelyik koronavírus elleni oltóanyag” – mondta Anthony Fauci, az allergológiai és fertőző betegségekkel foglalkozó amerikai intézet igazgatója a BBC-nek.

A szakember szerint azonban ezzel még biztosan nem lesz vége a járványnak. A lakosság széleskörű beoltására valószínűleg 2021 második vagy harmadik negyedévéig kell várni.

Magyarország az EU minden ilyen programjában részt vesz, és ha lesz vakcina, Magyarország 6,5 millió oltóanyaghoz jut, amely 13 milliárd forintos kötelezettségvállalást jelent a kormánynak – mondta Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón.

A kormány arra kérte az operatív törzset, szakértők bevonásával vizsgálja meg az orosz és kínai vakcinákat, ha pedig azok valós védettséget jelentenek a vírussal szemben, készek vásárolni belőlük.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/kkv/20201025_Fauci_December_elejere_kiderul_vane_hatasos_koronavirus_elleni_oltas#rss