Ha ilyen ütemben emelkedik a fertőzöttek száma, hamarosan megtelik a kiskunhalasi járványkórház

https://24.p3k.hu/app/uploads/2020/10/kiskunhalasi-jarvanykorhaz-e1603629853846-1024x576.jpg
Megosztás/Share

Jelenleg több mint száztíz középsúlyos vagy súlyos állapotú koronavírus-fertőzöttet kezelnek a kiskunhalasi mobil járványkórházban – mondta a baon.hu-nak a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktatókórházának főigazgatója. A 150 férőhelyes kiskunhalasi mobil járványkórházat október 1-jén nyitották meg a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet területén.

Szepesvári Szabolcs hozzátette, ha ilyen mértékben növekszik a betegek száma, a három megyét ellátó járványkórház rövid időn belül megtelhet.

A mobil járványkórház 40 ágyas intenzív részlegén jelenleg 16 beteget kezelnek. Ha szükség lesz rá, további 32 monitorizált ággyal tudják bővíteni az intenzíves kapacitásunkat, ehhez azonban a szakképzett személyzet létszámát is növelni kell – hangsúlyozta. A járványkórházban jelenleg a halasi kórház személyzete mellett Bajáról, Kecskemétről, Kalocsáról, Kiskunfélegyházáról, Szegedről, Orosházáról és Békéscsabáról is dolgoznak átvezényelt orvosok és ápolók.

Szepesvári Szabolcs rámutatott, hogy az ellátási területükhöz tartozó dél-alföldi régióban is a nagyvárosok, mint Szeged és Kecskemét váltak gócpontokká.

(via hvg.hu)

Kiemelt kép: MTI/Ujvári Sándor

Megosztás/Share

Forrás: https://24.hu/belfold/2020/10/25/koronavirus-kiskunhalas-jarvanykorhaz-megtelik-szepesvari-szabolcs/