Így játsszák ki a karantén-szabályokat az előkelő londoni éttermek

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=8993e32f-fe3b-4e58-bbbf-85287191bce4
Megosztás/Share

„Asztal hat főre? Sajnos az lehetetlen, nem engedik a Covid–19-szabályok. Akkor viszont lehetséges a foglalás, ha megígérik, az ebéd nem a szórakozásról, hanem az üzletről szól majd” – a The Guardian című brit napilap szerint ez lehet egy jellemző társalgás egy pincér és egy asztalfoglalásra készülő londoni között.

Az üzleti ebédeket a koronavírus-járvány második hullámának megtörésére hozott brit szabályokban talált egyik kiskapu teszi lehetővé. Az előírások ugyanis engedélyezik, hogy a szabadúszó üzletemberek egy éttermi találkozón vitassák meg terveiket, az üzletek részleteit és egy ilyen ebéden vagy vacsorán akár harminc ember is részt vehet.

Akadnak éttermek, amelyek fel is hívják törzsvendégeik figyelmét a kiskapura. „Világossá kívánjuk tenni: ha az üzlet a megbeszélés tárgya, akkor továbbra is lehetséges a szabályok megsértése nélkül találkozni egy mesés ebéd vagy egy vacsora idejére” – áll az egyik étterem által kiküldött e-mail üzenetben.

A The Guardian szerint a kiskapu kihasználása olyan jól sikerült, hogy ebéd- és vacsoraidőben a legtöbb londoni elegáns étterem a korlátozások ellenére is tele van. „És úgy tűnik, a kormányt ez egyáltalán nem zavarja” – vonja le a következtetést a lap újságírója, akinek a miniszterelnöki szóvivő azt mondta: nem tervezik a kiskapu bezárását, viszont változatlanul arra kérnek mindenkit, hogy viselkedjen felelősségteljesen.   

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/gazdasag/20201025_Igy_jatsszak_ki_a_karantenszabalyokat_az_elokelo_londoni_ettermek#rss