Koronavírus: lassan megtelik a kiskunhalasi járványkórház

https://cdn.portfolio.hu/articles/images-xl/e/g/e/egeszsegugy-korhaz-beavatkozas-mutet-mentes-387416.jpg
Megosztás/Share
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Amennyiben ilyen mértékben növekszik a betegek száma, a három megyét ellátó, százötven fő befogadására alkalmas járványkórház rövid időn belül megtelhet – mondta a főigazgató a lapnak.

A mobil járványkórház 40 ágyas intenzív részlegén jelenleg 16 beteget kezelnek. – Amennyiben szükség lesz rá, további 32 monitorizált ággyal tudják bővíteni az intenzíves kapacitásunkat, ehhez azonban a szakképzett személyzet létszámát is növelni kell.

A járványkórházban jelenleg a halasi kórház személyzete mellett Bajáról, Kecskemétről, Kalocsáról, Kiskunfélegyházáról, Szegedről, Orosházáról és Békéscsabáról is dolgoznak átvezényelt orvosok és ápolók.

Szepesvári Szabolcs rámutatott, hogy az ellátási területükhöz tartozó dél-alföldi régióban a nagyvárosok, mint Szeged és Kecskemét váltak gócpontokká. Szerinte a nagyvárosokban már akkor is maszkot kellene hordania az embereknek, ha kimennek az utcára. A piacokon pedig a kisebb településeken is mindenkinek maszkot kellene használnia – mondta. 

A címlapkép forrása: Getty Images. 

Megosztás/Share

Forrás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20201025/koronavirus-lassan-megtelik-a-kiskunhalasi-jarvanykorhaz-454338