Koronavírusos a bolgár miniszterelnök Bojko Boriszov

Megosztás/Share

Pozitív lett Bojko Boriszov bolgár kormányfő koronavírus tesztje. Ezt saját maga jelentette be vasárnap a közösségi médiában, miután kétszer is elvégezték rajta a vizsgálatot. A Facebook-oldalán közölte, hogy orvosai javaslatára otthon kezelteti magát. Hozzátette, hogy általános rosszullét gyötri.

A politikus miniszterével vonult önkéntes karanténba, miután kiderült mindhárman találkoztak azzal a miniszterhelyettessel, akinek pénteken lett pozitív a vírustesztje.

Karanténba vonul a bolgár miniszterelnök

Több minisztertársa is önként követi.

Vasárnaptól két hétre bezárnak Szófiában az éjszakai szórakozóhelyek és diszkók a koronavírus-járvány terjedése miatt. Jordanka Fandakova főpolgármester szombaton arra hívta fel figyelmet, hogy a kétmilliós bolgár fővárosban egyre riasztóbb a járványhelyzet, a fertőzöttek és orvosi ellátásra szorulók számának növekedése túlfeszíti a kórházak teherbíró képességét.

A hétmillió lakosú Bulgáriában az utóbbi 24 órában 1043 új esettel 37 562-re emelkedett a járvány kezdete óta azonosított fertőzöttek száma. A megbetegedettek közül eddig 1084-en hunytak el a kórban. Az aktív esetek száma 18 246.

Szófiában most két hétig nincs buli

Utoljára ma este lehet bulizni a bolgár fővárosban. A koronavírus-járvány miatt vasárnaptól bezárják az éjszakai szórakozóhelyeket.

Megosztás/Share

Forrás: https://index.hu/kulfold/2020/10/25/koronavirusos_a_bolgar_miniszterelnok_bojko_boriszov/