Megtámadták a német járványügyi központot

https://cdn.portfolio.hu/articles/images-xl/r/o/b/robert-koch-berlin-407370.jpg
Megosztás/Share
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A támadók palackos tűzgyújtó eszközzel (Molotov-koktéllal) támadták meg a német járványügyi központot, a támadás nem járt sikerrel, az épületben kisebb kárt tudtak csak okozni az elkövetők – közölte a rendőrség vasárnap.

A kormányzat járványügyi tanácsadó központjának biztonsági őrei tanúsították a támadást. Az épület egyik ablaka betört, de senki sem sérült meg, a támadók elmenekültek a helyszínről.

Németországot nem érinti különösen súlyosan a koronavírus-járvány más országokhoz képest, de az esetszámok növekednek, ezen a héten lépte át először a 10 ezret a napi új esetszám és a teljes halálozási szám is.

A németek nagy része támogatja a kormány szigorító járványügyi intézkedéseit (pl. utazási és gyülekezési korlátozásokat), de ezrek tiltakoztak az utcákon a korlátozások ellen Berlinben és más városokban is, köztük civiljogi aktivisták, vakcinaellenes és szélsőjobbos csoportok. A berlini rendőrség nyomozást indít, és kivizsgálja, hogy politikai indíttatású lehetett-e a támadás.

(Reuters

A címlapkép forrása: Getty Iages/picture alliance

Megosztás/Share

Forrás: https://www.portfolio.hu/global/20201025/megtamadtak-a-nemet-jarvanyugyi-kozpontot-454330