De ki fogja beoltani a Mikulást?

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=27badbee-dc7d-4af5-8d3d-a0a10ef77bc1
Megosztás/Share

Az Egyesült Államokban komolyan felvetődött egy olyan terv, hogy korán beoltják azokat, akik télapóskodnak az ünnepek idején.

Koronavírus – a második hullám

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

Nemcsak a koronavírus elleni vakcina kifejlesztéséért megy a versenyfutás az idővel, hanem azért is, hogy minél gyorsabban, minél több embert oltsanak be vele. Ráadásul az év végi ünnepek további sürgetést jelentenek. Az Egyesült Államokban ezért felvetődött, hogy a Mikulásokat, mármint azokat, akik Mikulásnak öltöznek be a téli ünnepkör idején, a lehető leghamarabb beoltják majd a vakcinával, cserébe azért, hogy ők népszerűsítsék az oltásokat. Az ünnepi együttműködés egy 250 millió dolláros kormányzati kampány része lett volna, csakhogy az egészségügyi hatóságok most elvetették az ötletet.

A Mikulások ezt érthető módon nagyon elkeserítőnek találják, az egyik képviselőjük a Wall Street Journalnek arról beszélt, hogy ez volt a legnagyobb reményük az idei karácsonyra. De hát a karácsonyi álmok sem mindig válnak valóra.

A tervvel előálló Michael Caputo, az egészségügyi minisztérium egyik volt vezetője azzal számolt, hogy november közepére rendelkezésre állhat majd a vakcina, és hálaadásra, vagyis november végére beadhatják az oltást a frontvonalban dolgozóknak. Márpedig szerinte a Mikulások nélkülözhetetlen frontvonalban dolgozók.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/elet/20201026_De_ki_fogja_beoltani_a_Mikulast#rss