Donald Trump “Fake News”-t kiáltott: csak azért emelkednek a koronavírus-esetszámok Amerikában, mert sokat tesztelnek

https://cdn.portfolio.hu/articles/images-xl/t/r/u/trump-331047.jpg
Megosztás/Share
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A korrupt média összeesküvés mindenkori csúcsán van, az Egyesült Államokban csupán azért a világon a legmagasabb a koronavírus-esetszám, mert mást sem csinálnak, csak tesztelnek. Fake News összeesküvés az egész – állítja az elnök Twitter-bejegyzésében. És egyben azt is megígéri, hogy ennek véget vetnek november 4-én, az elnökválasztás után. 

A pénteki új fertőzöttekről szóló adat rekordra szökött, több mint 83 ezer esetet jelentettek az államokban, a hétnapos mozgóátlag szintén rekordra ugrott, az elmúlt héten átlagosan 60 ezer felett alakult az új fertőzöttek száma.

Járványügyi szakértők ugyanakkor ellentmondanak az elnök szavainak, ugyanis több államban a tesztek találati aránya is nő, és a kórházban ápoltak száma is növekszik. Az elmúlt héten a tesztek 6,2 százaléka volt pozitív, míg az előző héten még csak 5,2 százalékuk. Wisconsin államban például 16 százalék feletti volt a pozitivitási ráta, itt találták a legtöbb fertőzöttet.  34 államban nőtt 5 százaléknál is nagyobb mértékben a kórházban ápoltak száma.

(CNBC)

Megosztás/Share

Forrás: https://www.portfolio.hu/global/20201026/donald-trump-fake-news-t-kialtott-csak-azert-emelkednek-a-koronavirus-esetszamok-amerikaban-mert-sokat-tesztelnek-454530