Felfüggesztik az idegsebészeti beavatkozásra váró betegek felvételét egy fővárosi kórházban

https://kep.index.hu/1/0/3508/35085/350855/35085519_2685091_a4f66854c057d0493672788c2191faea_wm.jpg
Megosztás/Share

A hosszú hétvégén több beteg koronavírus-tesztje pozitív lett az intézményben, ezért a tervezett idegsebészeti beavatkozásra váró betegek felvételét elővigyázatosságból felfüggesztik az Amerikai úton. Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet Facebook-oldalán osztotta meg a hírt hétfőn, a betegektől és a hozzátartozóktól türelmet, megértést kértek.

Sajnálatos módon, a hosszú hétvégén intézetünkben több betegünknél is koronavírus fertőzést igazoltak az elvégzett szűrési célú tesztek. A kiszűrt betegeket elkülönítettük és a járványügyi protokolloknak megfelelően megtörtént a kontakt kutatás

– olvasható a tájékoztatásban. Hozzátették: a pozitív betegek mindegyike panasz- és tünetmentes. Mint írják, az érvényes eljárásrend szerint, mivel az érintett betegek már nem igényelnek idegsebészeti ellátást, van, akit visszahelyeznek „küldő intézményébe″, vannak, akik hazamehetnek. Azokat a betegeket, akik a kórházban maradnak, az eljárásrendnek megfelelő módon elkülönítik.

A jelenlegi helyzet megoldásáig Intézetünk a tervezett (elektív) idegsebészeti beavatkozásra váró betegek felvételét elővigyázatosságból felfüggeszti, természetesen az akut idegsebészeti feladatokat továbbra is ellátjuk. A már felvett, műtétre előkészített, negatív PCR-teszttel rendelkező betegek műtéteit a megfelelő izoláció megtartása mellett elvégezzük.

– hangsúlyozták a bejegyzésben, majd hozzáfűzték azt is, hogy a mai napon (október 26.) életbe léptetett korlátozások nem érintik intézetük neurológiai, gyermek idegsebészeti és járóbeteg-ellátási tevékenységét. 

Megosztás/Share

Forrás: https://index.hu/belfold/2020/10/26/koronavirus_jarvany_ellatas_korhaz_egeszsegugy_okiti/