Hatalmas ugrás a mezőgazdaságnak: így karolja fel a siófoki gyümölcslégyártó az ágazatot

https://cdn.hellovidek.hu/images/site/articles/lead/2020/10/1603698341-ijqAo1L6t_md.jpg
Megosztás/Share

A portál szerint a SIÓ-Eckes a hazai gyümölcslégyártók közül elsőként segíti széleskörű iparági tapasztalataival magyar agrár-startupok együttműködését. A cég a magyar őszibarack versenyképességét erősítő termék vagy folyamat megvalósítására fogalmazott meg kihívást, amelynek fókuszában a termesztés gazdaságosságának erősítése, a hazai éghajlatnak megfelelő őszibarackfajták kiválasztása, megfelelő növényvédelmi és kezelési eljárások vagy a munkaerőszükségletet csökkentő automatizációs megoldás áll.

A SIÓ-Eckes képviselői a bemutatott projektötletek közül két csapat kooperációjára épülő projekt támogatása mellett döntött.

A november végén záruló, 3 hónapos programban a kiválasztott startupok a magyar mezőgazdaság digitális modernizációjára és versenyképesebbé tételére dolgoznak ki innovatív megoldásokat. A COVID-19 járványhelyzetre tekintettel a gyártó virtuális mentorációval támogatja a két hazai startup szoros együttműködését. A vállalat az inkubációs program három hónapja alatt rendszeres online workshopokban figyelemmel kíséri és iparági tapasztalataival segíti a csapatok együttműködését.

Címlapkép: Getty Images

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hellovidek.hu/otthon/2020/10/26/hatalmas-ugras-a-mezogazdasagnak-igy-karolja-fel-a-siofoki-gyumolcslegyarto-az-agazatot