Kásler: Szent István államának értékei jelenthetik az egyetlen biztos pontot a jövőben

Megosztás/Share

444 Hírlevelek

Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Állami kitüntetéseket és egészségügyi díjakat adott át Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Latorcai Csaba, az Emmi közigazgatási államtitkára Budapesten.

A Magyar Érdemrend középkeresztjének polgári tagozata, a Magyar Érdemrend tisztikeresztjének polgári tagozata, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjének polgári tagozata elismeréseket, egy Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata és egy Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata elismerést, valamint Semmelweis Ignác-díjakat, Batthyány-Strattmann László-díjakat és egy Pro Sanitate díjat adtak át.

Holman Endre, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórháza Urológiai Osztályának vezető főorvosa (b) átveszi a Batthány-Strattmann László-díjat Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások miniszterétől a Pesti Vigadóban rendezett ünnepségen 2020. október 26-án. Jobbra Latorcai Csaba közigazgatási államtitkár.Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Kásler Miklós azt mondta, hogy Magyarország kizárólag Szent István államának értékeire támaszkodhat, ezek jelenthetik az egyetlen biztos pontot a jövőben. Ezzel arra utalt, hogy az elismeréseket eredetileg augusztus 20. körül, az államalapítás ünnepéhez kapcsolódóan adták volna át, csak ezt a tervet a koronavírus-járvány meghiúsította.

A pandémia kellős közepén az ember arra összpontosít, hogy mi az a fix pont az életében, amire építkezhet – mondta Kásler, aki szerint a magyarok a saját hagyományaikban lelik fel azokat a stabil erkölcsi alapokat, amik több mint 1000 éven keresztül megőrizték az országot, és biztosították annak töretlen fejlődését.

Szerinte a magyar kultúrában minden fellelhető, ami a világban létezik, de a világban nem léteznek azok a színek, hangulatok és érzések, amik a magyar kultúrában igen. A magyar kultúra hatalmassá terebélyesedett, amihez a kitüntetettek is hozzájárultak – mondta Kásler Miklós. (MTI)

Megosztás/Share

Forrás: https://444.hu/2020/10/26/kasler-szent-istvan-allamanak-ertekei-jelenthetik-az-egyetlen-biztos-pontot-a-jovoben