Koronavírus: ez a 6 vidéki intézmény lett COVID-kórház

https://media.hazipatika.com/cikkek/main/16/4416/article_320.jpg
Megosztás/Share

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere bővítette a COVID-ellátásba bevont intézmények körét – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) vasárnap. A közleményben hangsúlyozták, ahogy egész Európa, Magyarország is a koronavírus-járvány meredeken felszálló szakaszában van, azaz a körülöttünk lévő országokban és Magyarországon is dinamikusan nő a fertőzések száma.

Jelenleg 16 kórház van országszerte, amik elsődlegesen látják el a COVID-betegeket és a gyanús eseteket. Képünk illusztráció, forrása: Getty ImagesJelenleg 16 kórház van országszerte, amik elsődlegesen látják el a COVID-betegeket és a gyanús eseteket. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Itt a lista az új COVID-kórházakról

A jövőben újabb hat vidéki kórház fogad COVID-betegeket: a váci Jávorszky Ödön Kórház, a ceglédi Toldy Ferenc Kórház, az esztergomi Vaszary Kolos Kórház, a hatvani Albert Schweitzer Kórház, a Bajai Szent Rókus Kórház és az Orosházi Kórház. Ezeknek az intézményeknek az összes finanszírozott ágyszámuk 20 százalékával kell felkészülniük a koronavírus-fertőzöttek ellátására. Kásler Miklós arra utasította a COVID-betegek ellátásában eddig is részt vevő kórházakat, hogy október 30-ig, péntekig az összes finanszírozott ágyszámuk 20 százaléka helyett annak 30 százalékát készítsék fel az igazolt és a gyanús betegek ellátására.

Az elmúlt 24 órában 2316 új koronavírus-fertőzöttet és 47 újabb áldozatot regisztráltak Magyarországon. További részletekért kattintson ide.

A mentőket is utasította Kásler

Az emberi erőforrások minisztere utasította az Országos Mentőszolgálat vezetőjét is, hogy ha az első helyen felelősként kijelölt egészségügyi szolgáltató kapacitása telítődik, akkor a másodlagosan, illetve harmadlagosan kijelölt egészségügyi intézményekbe kell a kórházi ellátást igénylő, súlyos és középsúlyos, igazolt COVID-fertőzött és -gyanús betegeket beszállítani. Budapesten és Pest megyében 3+1 kórház szerepel az elsődlegesen és 11 a másodlagosan kijelölt intézmények között. Budapest és Pest megye területén kívül elsődlegesen összesen 12 kórházba, másodlagosan 6, harmadlagos felelősként pedig 9 intézménybe kell szállítani a kórházi ellátást igénylő, súlyos és középsúlyos, igazolt COVID-fertőzött, valamint a COVID-gyanús betegeket – olvasható az Emmi közleményében.

Nagyon nem tesz jót a tüdőrák diagnosztizálásának és kezelésének a koronavírus-járvány. Döbbenetes statisztika világít rá a problémára. További részletek társportálunk, az nlc.hu cikkében olvashatóak.

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/koronavirus_ez_a_6_videki_intezmeny_lett_covid-korhaz/20201026101641