Koronavírus: már ezekkel a tünetekkel se menjünk közösségbe

https://media.hazipatika.com/cikkek/main/20/4420/article_320.jpg
Megosztás/Share

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) osztályvezetője a koronavírus-járvány megfékezése érdekében arra kérte az embereket, hogy légúti tünetekkel ne menjenek közösségbe, és szükség szerint konzultáljanak háziorvosukkal. A járvány továbbra is felszálló ágban van, az esetek számának további emelkedése várható – mondta vasárnap az M1 aktuális csatornának nyilatkozva a szakember. Kiemelte, az egészségügyi ellátórendszer fel van készítve a betegek fogadására.

Ha légúti tüneteink vannak, inkább ne menjünk emberek közé. Fotó: Getty ImagesHa légúti tüneteink vannak, inkább ne menjünk emberek közé. Fotó: Getty Images

Ágyszámbővítéssel készülnek

Mint arról korábban a HáziPatika.com-on is írtunk, újabb 6 vidéki kórházat jelölt ki Kásler Miklós, emberi erőforrás miniszter a COVID-betegek és a COVID-gyanús esetek ellátására, így országosan jelenleg 16 kórház látja el az érintetteket elsődlegesen. Másodlagosan további 17, harmadlagosan 9 intézmény fogadja a súlyos tüneteket mutató fertőzötteket. Kásler Miklós emellett további ágyszámbővítést is elrendelt, hogy legyen elég hely a COVID-betegeknek. Erről további részleteket ide kattintva olvashat.

Oxigénkezelésre szorul Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, aki a múlt héten jelentette be, hogy elkapta a koronavírus-fertőzést. Ábel Attila alpolgármester koronavírustesztje szintén pozitív lett. További részletek itt.

Ezt javasolta a szakember

A Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője emlékeztetett, az őszi, téli és tavaszi időszak nagyon kedvező a légúti fertőzéseknek, ezért fontos a friss zöldségek, gyümölcsök, valamint a D és C-vitaminok fogyasztása. Szintén fontosnak nevezte afertőzésmegelőzésére vonatkozó szabályok betartását, így például a maszkviselést, a távolságtartást és a fertőtlenítést. Galgóczi Ágnes mindenkitől azt kérte, kerüljék a tömegrendezvényeket és azokat a helyeket, ahol a szociális távolságtartás nem megoldható.

Csatatérré változott Róma a kijárási tilalom miatt. A rómaiak egy része nehezen viseli, hogy éjszaka kijárási tilalmat vezettek be. További részletekért kattintson társportálunk, az nlc.hu cikkére.

 
 

Megosztás/Share

Forrás: https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/koronavirus_mar_ezekkel_a_tunetekkel_se_menjunk_kozossegbe/20201026105305