Koronavírus: sorra szigorítanak az európai országok

https://cdn.portfolio.hu/articles/images-xl/o/r/v/orvos-korhaz-egeszsegugy-403408.jpg
Megosztás/Share
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

15 perces antigéntesztet fejlesztettek a németek

A Németországban kifejlesztett antigénteszt, a NADALR Covid-19 Antigen Test elősegíti a koronavírus további terjedésének megelőzését és a laboratóriumok terheinek csökkentését. A teszt bárhol elvégezhető, így akár iskolákban, ápolási otthonokban, kórházakban, vállalatoknál, repülőtereken vagy nagyobb rendezvényeken is használható, és a teszteredmény mindössze 15 perc alatt elkészül. Az orvostechnológiai termékeket előállító nal von minden GmbH új gyorstesztje már megkapta az európai forgalombahozatali engedélyt, és azonnal rendelkezésre áll. A teszt magas minőségét több alkalommal is igazolták.

(MTI)

Észak-Macedóniában törvénymódosítást szorgalmaznak

A járványkezeléssel kapcsolatos törvény módosítására és nagyobb fegyelemre van szükség minél hamarabb, a koronavírus-helyzet ugyanis egyre komolyabb Észak-Macedóniában – jelentette ki Venko Filipce észak-macedón egészségügyi miniszter a közösségi médiában.

(MTI)

Koronavírus: sorra szigorítanak az európai kormányok

A legtöbb fertőzött, 8,63 millió fő, továbbra is az Egyesült Államokban van, ezt követi India, 7,9 millió fővel, majd Brazília 5,4 millió fővel.

A legtöbb koronavírusos a járvány kezdete óta az Egyesült Államokban halt meg, mintegy 225 ezer fő, ezt követi Brazília 157 ezer fővel, majd India 119 ezer fővel. 

Európában a fertőzésszámok növekedése miatt számos szigorító intézkedést jelentettek be az országos politikai vezetők:

Címlapkép: Getty Images

Megosztás/Share

Forrás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20201026/koronavirus-sorra-szigoritanak-az-europai-orszagok-454370