Müller Cecília: meredeken emelkedő szakaszban van a járvány Magyarországon

https://cdn.portfolio.hu/articles/images-xl/k/o/r/koronavirus-404804.jpg
Megosztás/Share
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Nem tudjuk megállítani a járványt, de lassíthatjuk

Nincs lehetőség a pandémia terjedésének teljes megakadályozása ezen a ponton, viszont a lassításban, mérséklésben nagy a felelősségünk. Az első hullám alatt ez már sikerült, nem mindegy, hogy mekkora teher nehezedik az egészségügyi ellátórendszerre – mondta el Müller Cecília, aki a pénteken meghozott szigorító intézkedéseket is ismertette:

Növeljük a vitaminbevételünket!

Müller Cecília elmondta: most, ősszel, amíg adott a természetes vitaminbevétel lehetősége, érdemes ezzel élni, érdemes friss gyümölcsöket enni és ezeket kiegészíteni C-vitaminnal és D-vitaminnal. A gyümölcsöket minél frissebben fogyasszuk el, mert veszítenek a tápértékükből, ha állni hagyjuk őket.

Meredeken emelkedő szakaszban van Magyarországon a járvány

A hétvégén jelentősen emelkedett világszerte a fertőzésszám, sajnos Magyarország sem kivétel, meredeken emelkedő szakaszban van jelenleg a második hullám – mondta el Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján.

Az elhalálozottak száma 50-97 évig terjedtek, de sajnos minden nap találnak a középkorú korosztályból is elhunyt személyeket. Müller Cecília arra kérte a krónikusban megbetegedésben szenvedőket, hogy konzultáljanak orvosaikkal és mindent tegyenek meg ahhoz, hogy a meglévő betegségeiket egyensúlyba tartsák. Ez csökkenti a koronavírus-fertőzés súlyos kimenetelének kockázatát.

Ma délelőtt is megszólal az operatív törzs

Az eseményen várhatóan a mai fertőzésszámokat és esetleges prevenciós intézkedéseket ismertet majd az operatív törzs, a 11:15-kor kezdődő sajtótájékoztatóról ebben a cikkben fogunk tudósítani.

Címlapkép: Getty Images

Megosztás/Share

Forrás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20201026/muller-cecilia-meredeken-emelkedo-szakaszban-van-a-jarvany-magyarorszagon-454374