Sok benn a koronavírusos, vizsgálat zajlik a Baross utcai idősotthon egyik telephelyén

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=ae22e499-ded5-4e3b-bfd3-78ef95c7ec73
Megosztás/Share

A vizsgálat végéig felfüggesztették az intézményvezetőt.

Koronavírus – a második hullám

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

Az október közepén elrendelt járványügyi megfigyelés után újabb hatósági tesztelést végeztek a Baross utcai Idősek Otthona Csokonai utcai telephelyén.

A tesztek eredményei folyamatosan érkeznek, és nagyon nagy a pozitivitási arányt

– közölte a fenntartó, a Fővárosi Önkormányzat, amely emiatt vizsgálatot rendelt el.

A fenntartó a vizsgálat végéig felfüggesztette állásából az intézményvezetőt, a helyére pedig egy másik fővárosi intézmény vezetőhelyettesét rendelte ki.

Hozzátették, hogy a Fővárosi Önkormányzat a Fővárosi Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályával folyamatosan egyeztetve járványügyi intézkedési tervet állított össze, és folyamatosan egyeztet a IV. kerület népegészségügyi osztályával is.

A tervben szerepel többek között a dolgozók szűrővizsgálatának sűrítése, a pozitív teszttel rendelkező lakók kórházba szállítása, és a negatív gondozottak elkülönítése – olvasható a közleményben.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20201026_koronavirus_jarvany_baross_utcai_idosotthon_vizsgalat_fovarosi_onkormanyzat#rss