Szerdán visszavonják a budapesti maszkszabályokat

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=9fd687e8-17b8-40af-8a6a-6fb6d4392046
Megosztás/Share

A budapesti szabályoknál szigorúbbak a kormány által meghozottak.

Koronavírus – a második hullám

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

Visszavonja szerdán a Fővárosi Önkormányzat a budapesti maszkhasználatról szóló rendeletét – erősítette meg az Indexnek Karácsony Gergely főpolgármester.

Mint kiderült, a Fővárosi Önkormányzat enyhébb maszkhasználati rendelete szeptember óta ütközik a hatályos kormányrendelettel, amely szigorúbban szabályoz.

Az önkormányzati előírásban az szerepel, hogy sállal, kendővel, illetve bármely egyéb, a kilégzéssel távozó cseppek felfogására alkalmas eszközzel teljes egészében és folyamatosan el kell fedni az arcot. A kormányzati viszont azt írja elő, hogy „a hatodik életévét be nem töltött kiskorú kivételével mindenki köteles (…) orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil- vagy más anyagból készült maszkot olyan módon viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje”.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20201026_maszk_budapest_kormanyrendelet#rss