Tíz nap után újra megjelent a koronavírus Kínában

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=6d70cecd-25e5-4bc1-8cc5-da8ee043660c
Megosztás/Share

Kasgarban több, mint száz új fertőzöttet találtak, de egyiküknek sincsenek tünetei. Egy éjszaka alatt 2,84 millió lakost teszteltek le.

Koronavírus – a második hullám

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

137 új koronavírussal fertőzött, de tünetmentes embert találtak a Hszincsiang tartomány északi részén található Kasgarban vasárnap. Tíz napja ezek voltak az első feltárt esetek Kínában. Az első fertőzöttet szombaton találták: egy 17 éves lány tünetmentes volt, de a szülei egy ruhagyárban dolgoztak – írja a Guardian.

A helyiek először semmit nem tudtak, csak azt vehették észre, hogy szombat délután hirtelen minden repülőjáratot töröltek, ami érintette a várost, majd a hatóságok először azt üzenték a közösségi médiában, hogy “ne higgyen senki a pletykáknak”, hogy aztán töröljék is az üzenetet.

Vasárnap már bejelentették az új fertőzötteket, és szombat estére óriási tesztelést jelentettek be, ami egy este lefedte a régió 4,75 millió lakosát. Ebből 2,84 millió már most megvan, a kínai kormány ígérete szerint a maradékot keddre ígérik.

A hírek egyelőre egyetlen tünetet produkáló fertőzöttről sem számolnak be, de péntekig így is bezárják az összes oktatási intézményt az egyetemeken kívül, és az egész környéket magas kockázatúvá nyilvánították.

Az egész vírus forrásának tekintett Kínában már egymilliónál is több halálos áldozata van a betegségnek, 42 milliónál is több fertőzöttel.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/vilag/20201026_kasgar_koronavirus_kina#rss