Zajlik az iskolák fertőtlenítése

Megosztás/Share

2020. október 26. – 12:39

  A szolnoki Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolát fertőtlenítik a Magyar Honvédség 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár katonái hétfőn. Az intézményben pedagógusoknál és tanulóknál is igazolták a koronavírust.

Pécsvárady Szabolcs ezredes, megbízott dandárparancsnok elmondta: magas alkoholtartalmú szerrel dolgozik kilenc katona az iskolában. Délutánig minden ember által érinthető felületet fertőtlenítenek – közölte, hozzátéve: a szer hatása a következő igazolt fertőzésig kitart. Alapos szellőztetés után ismér használható az épület – jegyezte meg.
    Az ezredes kifejtette, hogy az alakulat Jász-Nagykun-Szolnok, Heves és Nógrád megyében végez fertőtlenítést a Magyar Honvédség operatív csoportjának ütemterve alapján. Egerben voltak már és mennek is még, miként Tiszaföldváron is végeznek majd fertőtlenítést – tette hozzá.
    Váradi Éva, a Kassai úti iskola intézményvezetője elmondta: az elmúlt egy hónapban több pedagógus, felsős és alsós diák is volt megfertőződött. Az érintett tanárok és osztályok karanténba kerültek, nekik digitális formában zajlott az oktatás, a többiek számára pedig a szokásos módon – tájékoztatott. Az őszi szünet után hétfőn kezdődik a tanítás az iskolában – közölte.

MTI 2020. október 26.

Megosztás/Share

Forrás: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/zajlik-az-iskolak-fertotlenitese