202 koronavírus-fertőzöttet találtak egy Veszprém megyei szociális intézményben

https://images.hvg.hu/image.aspx?id=bd4ae4ea-c864-4296-8a36-155ee114aec5
Megosztás/Share

A dolgozók közül 54-nek lett pozitív a tesztje.

Koronavírus – a második hullám

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

A Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézményében 202-en fertőződtek meg koronavírussal, közülük 9 személyt kezelnek jelenleg kórházban, a többi ellátott állapota kielégítő vagy tünetmentes – tájékoztatta a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Veszprém Megyei Kirendeltségének igazgatóhelyettese az Indexet.

Fazekas Andrea elmondta azt is, hogy 54 dolgozó koronavírustesztjének eredménye lett pozitív.

Az intézmény a Nemzeti Népegészségügyi Központ aktuális eljárásrendje, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott utasítás előírásai szerint jár el a fertőzés továbbterjedésének megelőzése érdekében.

A Veszprém megyei intézmény alaptevékenységei közé tartozik – többek között – a fogyatékos, pszichiátriai beteg, szenvedélybeteg és fogyatékos személyek ápolása, gondozása, egyéb habilitációs és rehabilitációs jellegű ellátása.

A máltai szeretetszolgálatnál ma azt közölték, hogy 5 intézményükben 300 fertőzöttet találtak.

Megosztás/Share

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20201027_Koronavirus_Veszprem_megye_szocialis_intezmeny#rss